fredag den 27. april 2012

Snickers Macrons

Snickers Macrones nederst


Ingredienser

Makronbunde:
130 g mandler (mandelmel)
225 g flormelis
20 g kakaopulver
3 store æggehvider
75 g sukker

Peanutbutter

Chokoladeganache:
250 g mørk chokolade
3 dl piskefløde
50 g honning
90 g smør

Karamel:
110 g sukker
½ spsk sirup
30 g vand
60 g fløde
1 spsk smør
½ tsk vaniljeekstrakt

Peanutpraline:
20 g peanuts (gerne saltede)
40 g sukker



Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld flormelis og kakao ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen i en skål.
Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk videre, til de er helt stive.
Hæld mandelblandingen i hviderne – lidt ad gangen.
Pisk forsigtigt imens.
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøt ud til små runde cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre i 20 min ved stuetemperatur.
Drys lidt peanutpraline på hver bund.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Chokoladeganache:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring piskefløde og honning i kog.
Hæld langsomt fløden over chokoladen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Når ganachen har en temperatur på 40 grader, så tilsæt smør.
Fyld ganachen i en sprøjtepose og lad den stå natten over ved max. 20 grader. 

Karamel:
Bring sukker, sirup og vand i kog.
Kog det ved kraftig varme og under omrøring til massen har fået en lys gyldenbrun farve.
Tag gryden af varmen, og tilsæt piskefløden.
Rør rundt, indtil karamelsaucen har en fin konsistens.
Tilsæt smør og vaniljeekstrakt.
Lad det køle af, og fyld karamellen i en sprøjtepose.

Peanutpraline:
Varm peanuts og sukker på en pande.
Rør rundt – til sukkeret er smeltet og har fået en fin lysebrun farve.
Hæld massen ud på bagepapir, og lad den køle af.
Blend peanutpralinen, og sæt den til side.


Macaron-opbygning:
Tag en makronbund, læg et tyndt lag peanutbutter, så et lag chokoladeganache, så lidt karamel, så lidt peanutpraline og endelig en bund mere som top.
Opbevar dem i lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.

Opskriften er herfra: Chocolat.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak for dit besøg og din kommentar :-) / Anita aka Kagekællingen

Fyldte chokolader - begynder guide

 Jeg har kastet mig ud i kunsten at lave fyldte chokolader - og jeg har ALDRIG kunnet finde ud af at temperere chokolade så den fik det rigt...