torsdag den 1. marts 2012

Appelsinsirup og White mudcake

Her den anden dag bagte jeg White mudcake muffins (opskriften finder du her nedenfor) og besluttede så at jeg ville have appelsinmousse på. Dertil skulle jeg bruge appelsinsirup så igang det måtte jeg.  Jeg satte hele molevitten over at koge og så ja så fik det alt alt for meget så det mere lignede bolsjemasse som var brændt på. Det går jo ikke vel - så bliver jeg stædig, så det var en ommer......   Derfor forsøgte jeg igen igår og der lykkedes det. (bare en lille portion)

Appelsinsirup:

6 appelsiner - både saft (ca. 4 dl saft) og skal
1 spsk vaniljesukker
4 dl sukker

Tag det hele i en gryde, og lad det koge ind i ca. 30-45 minutter alt efter, hvor tyk siruppen ønskes. Tag lidt op på en tallerken og lad det køle af, så kan man se og mærke konsistensen. Sigt appelsinskallerne fra. Hæld det i et skoldet glas med låg og opbevar det i køleskabet.



Appelsincreme med hvid chokolade og appelsinsirup:

2 lag i en rund 23 cm rund kage

4 dl piskefløde
300 g hvid chokolade
6 blade husblas
saft og skal af 2 appelsiner
4 spsk appelsinsirup

Læg husblasen i blød i koldt vand. Varm fløden op til kogepunktet og kom den hakkede, hvide chokolade i og rør rundt til al chokoladen er smeltet. Vrid husblassen fri for vand, kom den ned i den varme fløde og rør rundt. Tilsæt appelsinsaft- og skal i cremen og rør det sammen. Stil den koldt natten over. Pisk den cremet. 
(opskriften på sirup og appelsincremen er i sin tid fundet hos Godte)

White Mudcake:

Denne opskrift er en svampet og fyldig hvid chokoladekage

Passer til en 20 cm form eller ca 24 store muffins

200g          hakket hvid chokolade
440g       sukker, gerne rørsukker, da det giver en mere intens smag!
250g        smør
1             stang vanilje
300g       mel
1 tsk        bagepulver
1 1/2tsk  revet citronskal
250ml     mælk
2                  store æg

Smelt smør, sukker og chokolade sammen med mælken.  -     Lad det køle af i 15min.
Æg piskes med citronskal i massen.       Mel og bagepulver sigtes og piskes i.

Kagen bages ved 160 grader i ca. 90-120 min (ja,bagetiden er rigtig!  (v muffins ca 20 min))

Kagen afkøles helt, før den kan flækkes eller overtrækkes.
De skal gi efter ligesom når du trykker på en madras




3 kommentarer:

  1. Hej Anita

    Jeg har givet dig en blogaward som du kan læse mere om her....
    http://lypascakedreams.blogspot.com/2012_03_01_archive.html

    Eva

    SvarSlet
  2. Hej..
    Har lige et lille spørgsmål til kagen. Hvornår skal vaniljestangen bruges??? er det sammen med sukkeret eller melet eller??

    SvarSlet
  3. Hej Tina :-)

    Uhh du kan godt glæde dig den er super god :-). Vanillen skal i sammen med sukkeret. God fornøjelse. / Anita

    SvarSlet

Tusind tak for dit besøg og din kommentar :-) / Anita aka Kagekællingen

Fyldte chokolader - begynder guide

 Jeg har kastet mig ud i kunsten at lave fyldte chokolader - og jeg har ALDRIG kunnet finde ud af at temperere chokolade så den fik det rigt...