Appelsinsirup:
6 appelsiner - både saft (ca. 4 dl saft) og skal
1 spsk vaniljesukker
4 dl sukker
Tag det hele i en gryde, og lad det koge ind i ca. 30-45 minutter alt efter, hvor tyk siruppen ønskes. Tag lidt op på en tallerken og lad det køle af, så kan man se og mærke konsistensen. Sigt appelsinskallerne fra. Hæld det i et skoldet glas med låg og opbevar det i køleskabet.
Appelsincreme med hvid chokolade og appelsinsirup:
2 lag i en rund 23 cm rund kage
4 dl piskefløde
300 g hvid chokolade
6 blade husblas
saft og skal af 2 appelsiner
4 spsk appelsinsirup
4 dl piskefløde
300 g hvid chokolade
6 blade husblas
saft og skal af 2 appelsiner
4 spsk appelsinsirup
Læg husblasen i blød i koldt vand. Varm fløden op til kogepunktet og kom den hakkede, hvide chokolade i og rør rundt til al chokoladen er smeltet. Vrid husblassen fri for vand, kom den ned i den varme fløde og rør rundt. Tilsæt appelsinsaft- og skal i cremen og rør det sammen. Stil den koldt natten over. Pisk den cremet.
(opskriften på sirup og appelsincremen er i sin tid fundet hos Godte)
White Mudcake:
Denne opskrift er en svampet og fyldig hvid chokoladekage
Passer til en 20 cm form eller ca 24 store muffins
440g sukker, gerne rørsukker, da det giver en mere intens smag!
250g smør
1 stang vanilje
300g mel
1 tsk bagepulver
1 1/2tsk revet citronskal
250ml mælk
2 store æg
Smelt smør, sukker og chokolade sammen med mælken. - Lad det køle af i 15min.
Æg piskes med citronskal i massen. Mel og bagepulver sigtes og piskes i.
Kagen bages ved 160 grader i ca. 90-120 min (ja,bagetiden er rigtig! (v muffins ca 20 min))
Kagen afkøles helt, før den kan flækkes eller overtrækkes.
De skal gi efter ligesom når du trykker på en madras
Hej Anita
SvarSletJeg har givet dig en blogaward som du kan læse mere om her....
http://lypascakedreams.blogspot.com/2012_03_01_archive.html
Eva
Hej..
SvarSletHar lige et lille spørgsmål til kagen. Hvornår skal vaniljestangen bruges??? er det sammen med sukkeret eller melet eller??
Hej Tina :-)
SvarSletUhh du kan godt glæde dig den er super god :-). Vanillen skal i sammen med sukkeret. God fornøjelse. / Anita